Welke hypotheekrente betaalt u?

Aan de jarenlange trend van lage hypotheekrentes lijkt een einde te komen. Er was de afgelopen weken een lichte stijging te zien, maar deze lijkt niet door te zetten. Niemand kan de toekomst voorspellen, wij dus ook niet. Maar de prognose van het CPB impliceert dat hypotheekrentes voorlopig rond de huidige lage niveaus blijven schommelen.

Vergeleken met zo’n tien jaar geleden is de huidige gemiddelde hypotheekrente nog altijd een stuk lager dan zo’n tien jaar geleden. Betaalt u nog die hogere rente van die tijd? Dan kan dit een goed moment zijn om te overwegen uw hypotheek over te sluiten. Ook als er boeterente in rekening zou worden gebracht. Deze kunt u namelijk aftrekken van de aangifte inkomstenbelasting. Laat het ons weten en wij kijken het graag voor u na.