Is een fietsverzekering nodig?

Een snelle inventarisatie op internet leert dat er meer dan twintig soorten fietsen zijn. Van bakfiets en racefiets tot ligfiets en driewieler. Welke fiets het beste bij u past, hangt natuurlijk af van het doel van uw aanschaf. Wilt u gewoon gezellig toeren, dan zult u eerder kiezen voor een e-bike. Bent u meer het sportieve type en wilt u heuvel op, heuvel af door het bos? Dan is de mountainbike een geschikte keuze. De Fietsersbond heeft alle soorten fietsen in een mooi overzicht gezet.

Ongeacht welke fiets u kiest, een verzekering is zinvol als u het financiële risico van diefstal, en beschadiging zelf niet wilt of kunt dragen. Naast de basisdekking kunt u ook aanvullende dekkingen afsluiten zoals verhaalsrechtsbijstand, ongevallenverzekering en pechhulp. Let op: een speed pedelec (het krachtige broertje van de e-bike) wordt officieel gezien als een bromfiets en mag dus alleen op de rijbaan of bromfietspaden. Er is minimaal een WA-verzekering verplicht. Meer weten? Wij helpen u graag.