Kenteken- en registratieplicht landbouwvoertuigen

Vanaf 1 januari 2021 geldt er een registratieplicht voor landbouwvoertuigen. Gaat het voertuig sneller dan 25 km per uur, dan geldt er vanaf genoemde datum ook een kentekenplicht. De maatregel kwam er in verband met het vergroten van de verkeersveiligheid, want deze voertuigen rijden regelmatig op de openbare weg en in milieuzones. In dat kader is de verplichting dus ook van belang bij de handhaving van veiligheids- en milieuaspecten.

Oorspronkelijk hadden eigenaren tot 1 januari 2022 de tijd had om het voertuig te laten registreren. Na die datum mocht het ongeregistreerd voertuig niet meer de weg op. Nu blijkt dat het de RDW niet gelukt is om vóór genoemde datum alle aanvragen te behandelen. Daarom zijn er handhavingsafspraken gemaakt en zal de politie tot 1 juli 2022 geen boete uitdelen als bij staandehouding blijkt dat de eigenaar van het voertuig nog niet voldoet aan de registratieplicht. (Bron: Trekkeronline.nl)

Alles over de kenteken- en registratieplicht leest u op RDW.nl. Ook al is de registratie nog niet afgerond, een landbouwvoertuig moet op de weg wel gewoon voldoen aan de verzekeringsplicht. Daarvoor kunt u bij ons terecht.