Continuïteit waarborgen

Bij het regelen van bedrijfsverzekeringen denken ondernemers in eerste instantie vaak alleen aan materiële zaken, zoals het gebouw, de goederen en de inventaris. Waar minder snel aan wordt gedacht is gevolgschade als bedrijfsactiviteiten grotendeels of helemaal stil komen te liggen. Terwijl inkomsten gedeeltelijk of geheel wegvallen, lopen vaste kosten zoals personeelskosten, verzekeringspremies en huur gewoon door. Deze financiële gevolgen zijn te verzekeren op een bedrijfsschadeverzekering. Deze verzekering is er om de continuïteit van uw onderneming te waarborgen.

Bent u voor uw omzet afhankelijk van één of een paar klanten? Of bent u voor uw productie afhankelijk van één of een paar leveranciers? Stel dat zij door bijvoorbeeld brand in hun bedrijf (tijdelijk) niet meer bij u kunnen kopen of leveren. Natuurlijk kunt u dit voorkomen door het risico te spreiden over meerdere leveranciers en klanten. Maar zo simpel gaat het in het dagelijks leven vaak niet. Dan kunt u overwegen de standaard dekking op de bedrijfsschadeverzekering uit te breiden met het toeleveranciers- of afnemersrisico.

Meer weten? Wij kijken met u naar de mogelijkheden.