Verrekening stroom zonnepanelen stopt

Heeft u zonnepanelen? Dan bent u ongetwijfeld bekend met de salderingsregeling. Hierbij wordt de opgewekte stroom die u niet zelf heeft verbruikt en heeft terug geleverd aan de energieleverancier verrekend met de stroom die u bij hen heeft afgenomen. De regeling was in het leven geroepen om het gebruik van duurzame energie te stimuleren. Dat heeft inmiddels voldoende z’n vruchten afgeworpen, vindt de overheid. Daarom schaffen ze de salderingsregeling in stappen af tot 1 januari 2031. De bedoeling was hiermee per 1 januari 2023 te beginnen, maar dat bleek niet haalbaar. Nu wordt begonnen in 2025. De originele datum waarop salderen stopt, blijft echter hetzelfde.  

Lees meer over salderen nu en vanaf 2025 op de website van Milieu Centraal. Voor het verzekeren van zonnepanelen tegen brand, diefstal, noodweer, etc. kunt u bij ons terecht.