Energielabel bedrijven

Duurzame energie staat hoog op de agenda van de Nederlandse overheid. Zij heeft dan ook regels en maatregelen aangescherpt om energiedoelstellingen te kunnen halen. Om bedrijven te stimuleren om te investeren in verduurzaming, introduceerde de overheid het energielabel. Deze is er voor woningen en voor bedrijfspanden en geeft aan hoe energiezuinig het gebouw is en wat er verbeterd kan worden. De niveaus worden aangegeven met de letters A tot en met G, waarbij A een zeer laag en G een zeer hoog energieverbruik aangeeft.

Vanaf 1 januari 2023 moet elk bedrijfspand voorzien zijn van energielabel A, B of C. Zonder een van de drie hoogste labels mag het gebouw niet meer gebruikt worden. De verplichting geldt voor bedrijfsgebouwen met een vloeroppervlakte meer dan 100 m2. De overheid heeft de eisen specifiek omschreven. Wat is uw situatie en welke maatregelen moet u nemen? Bekijk het op de website ‘Energielabel C kantoren’ van de overheid.