Zijn tuinspullen verzekerd tegen diefstal?

In de zomermaanden leven we meer buiten dan binnen. We richten tuin en balkon in als extra huiskamer met tuinset, parasol, barbecue en snuisterijen. Hartstikke gezellig, maar zijn deze spullen buiten uw huis wel verzekerd? Het antwoord is ‘ja’, deze ‘buiteninboedel’ valt meestal onder de inboedelverzekering. Ook dingen die u nodig hebt voor tuinonderhoud zoals grasmaaier, tuingereedschap en tuinslang zijn verzekerd tegen diefstal. Zorg er wel voor dat de tuin afgesloten is. En zet als u weggaat en voor het slapengaan de meest waardevolle spullen in afgesloten huis of schuur.

Vindt u een tuinhuisje of een schutting ook tuinspullen? Verzekeraars zien dat anders. Deze onderdelen die in de tuin staan noemen we ‘vaste tuinspullen’. Ze vallen niet onder inboedel, maar onder opstal. Wilt u al uw tuinspullen goed verzekeren? Wij helpen u natuurlijk met de dekking die het beste bij u past.