Wees lief voor je fietsaccu!

In de meeste elektrische fietsen zit een lithium-ion-accu. Deze accu kan veel energie opslaan, is snel op te laden, heeft een lange levensduur en is relatief klein en licht. Tegenover al deze voordelen zit een groot nadeel: hij is snel ontvlambaar en als hij brandt is ‘ie vrijwel niet te blussen. Gelukkig zijn brandende fietsaccu’s niet aan de orde van de dag. Wel stijgt het aantal branden waarbij accu’s betrokken zijn. ‘Mensen moeten er niet bang van worden, maar zich wel bewust zijn van de risico’s.’ Aldus de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Waar moet je op letten om brand te voorkomen:
– schade binnenin de accu na een val
– storing en vervolgens temperatuurstijging in een helemaal leeggelopen accu
– te hoge en te lage temperaturen in bijvoorbeeld de volle zon en een ongeïsoleerd koud schuurtje

Het advies van de Fietsersbond: wees lief voor je fietsaccu! Ons advies: wees niet alleen lief voor de accu, maar ook voor de rest van je e-bike met een passende fietsverzekering.