55-plusser: verbouwen of verhuizen?

65-plussers van pakweg een halve eeuw geleden zijn niet te vergelijken met 65-plussers anno 2024. Ze zijn vitaler, leven langer en hebben het financieel beter. En ze willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Iets dat gestimuleerd wordt door de overheid. De vergrijzing neemt immers toe en thuis wonen is een oplossing voor het personeelstekort in verpleeghuizen. Hoe het thuis blijven wonen aan te pakken, is een vraag die niet alleen 65-plussers bezighoudt. Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis blijkt dat mensen vanaf 55 jaar al regelmatig nadenken over hun toekomstige woonsituatie. De zorgen blijken vooral te bestaan over de bereikbaarheid van de verschillende verdiepingen (traplopen), onderhoud en verduurzamen van de woning en het onderhoud van de tuin.

Ben jij 55 of ouder en twijfel je tussen een nieuw huis kopen of je huidige huis verbouwen en levensfasebestendig maken? Lees voor inspiratie eens het artikel van Funda. Voor een goed advies over de financiële kant van verbouwen of verhuizen neem je natuurlijk contact met ons op. Wij helpen je graag verder.