Is glas in bedrijfspand altijd meeverzekerd?

Als je met je bedrijf in een eigen bedrijfspand zit, dan heb je ongetwijfeld een opstalverzekering. Deze keert uit bij bijvoorbeeld wateroverlast, blikseminslag, brandschade of inbraak. Gedekt is schade aan spullen die vastzitten in en aan het pand. Daaronder vallen onder meer leidingen, centrale verwarming en het toilet. Je zou verwachten dat glas er ook onder valt, maar dat is niet altijd het geval. Dat verschilt per verzekeraar en ook maakt het uit welk soort glas het is. In principe gaat het alleen om glas dat als onderdeel van het gebouw is bedoeld om licht door te laten.

Aanvullend op je opstalverzekering (of op je inventaris- en goederenverzekering als je huurt) kun je een glasverzekering afsluiten. Je kunt de dekking naar behoefte uitbreiden naar bijvoorbeeld hardglazen deuren en vitrines. Ook belettering of beschildering op het glas is mee te verzekeren. Neem voor meer informatie contact met ons op.