Is een robotmaaier automatisch meeverzekerd?

Wist je dat robotmaaiers al bijna dertig jaar bestaan? In de loop van de jaren werden robotmaaiers steeds slimmer. Zo kunnen ze zelfstandig de efficiëntste en snelste maairoutes bepalen en kun je ze bedienen via je telefoon of tablet. Ze maken vrijwel geen geluid en doen al het maaiwerk voor je. Dat scheelt je tijd en moeite. Kies een robot met een ‘bots-sensor’ en je voorkomt zoveel mogelijk dat de maaier schade veroorzaakt aan mensen, dieren, planten of andere objecten.

De meeste automatische grasmaaiers zijn voorzien van een beveiligingssysteem. Hiermee kunnen ze niet gebruikt worden zonder de persoonlijke pincode en het basisstation. Hoewel ze dat minder interessant maakt voor diefstal, is dat geen garantie dat ze nooit gestolen zullen worden. Check de polisvoorwaarden of vraag bij ons na of diefstal en beschadiging is meeverzekerd op uw inboedelverzekering.