Laadkabel over de stoep: mag dat?

Met de groei van het aantal elektrische auto’s, komen er ook steeds meer laadpunten. Nederland is koploper in Europa met meer dan 600.000 laadpunten, waarvan ongeveer driekwart privaat. Handig, een laadpaal aan huis. Het scheelt tijd en geld. Maar let op: als je geen oprit hebt en je elektrische auto op een openbare plek parkeert, mag je niet zomaar je laadkabel over de stoep leggen. Daarvoor kun je bij jouw gemeente een ontheffing aanvragen voor de Algemene Plaatselijke Verordening. Elke gemeente hanteert hiervoor een eigen beleid. Geen ontheffing kan je een boete opleveren. Lees meer hierover op anwb.nl.

Bij zowel een private als een publieke laadpaal ben je aansprakelijk als mensen over je laadkabel struikelen. Je kunt dat voorkomen met bijvoorbeeld een kabelmat.