Particulier advies
zonder omkijken

Particulier advies
zonder omkijken

Bromfiets- of snorfietsverzekering

De term ‘scooter’ is een verzamelnaam voor een gemotoriseerde tweewieler. Een brommer, bromfiets, snorfiets, motor en motorfiets vallen feitelijk allemaal in de categorie scooter. De motor en de motorfiets kunnen wel harder rijden dan de brommer, bromfiets en snorfiets. Daarom geldt voor de motor en de motorfiets een motorverzekering. En voor de brommer, bromfiets en snorfiets geldt de bromfiets- of snorfietsverzekering.

WA-verzekering verplicht

Een bromfiets- of snorfietsverzekering is voor alle rijwielen met een geel of blauw kentekenplaatje. Naast de brommer, bromfiets en snorfiets is dat ook voor de speed pedelec, brommobiel of scootmobiel. Hierbij is een WA-verzekering verplicht. Afhankelijk van de leeftijd en de waarde kun je de WA-dekking uitbreiden met een ‘beperkt casco’ of ‘volledig casco’ (allrisk).

De juiste verzekering voor jouw favoriete scooter

Heb je een brommer, bromfiets of snorfiets? Wij kijken graag voor je na of en hoe de aansprakelijkheid geregeld is. Tegelijkertijd zoeken we de juiste verzekering.

Direct naar:

Direct naar

Het laatste nieuws

Wist je dat robotmaaiers al bijna dertig jaar bestaan? In de loop van de jaren werden robotmaaiers steeds slimmer. Zo...