Particulier advies
zonder omkijken

Particulier advies
zonder omkijken

Uitvaartverzekering

Over het eigen overlijden praat men niet graag. Niet als men ziek is en ook niet als men nog gezond volop in het leven staat. En dat terwijl niemand het een fijne gedachte vindt dat nabestaanden moeten opdraaien voor uitvaartkosten. Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat jouw nabestaanden genoeg geld hebben om jouw uitvaart te betalen. Of dat de uitvaart goed wordt geregeld.

Kapitaal of natura

Er zijn twee basisvormen voor een uitvaartverzekering:

  1. Kapitaalverzekering

Hierbij krijgen nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd waarmee de kosten van de uitvaart betaald kunnen worden. Voordeel: je kunt zelf kiezen hoe je het bedrag besteedt. Nadeel: je nabestaanden moeten alles zelfstandig regelen. Ook is er de vraag of het afgesproken bedrag na jaren nog steeds toereikend is om alle kosten te betalen.

  1. Naturaverzekering

Hierbij bepaal je vooraf hoe de uitvaart eruit komt te zien. De verzekeraar betaalt zoals is afgesproken. Voordeel: de uitvaartbegeleider voert uit, dus dat scheelt de nabestaanden het regelwerk. Nadeel: er is minder inspraak bij de exacte invulling.

Combinatie mogelijk

Er zijn ook uitvaartverzekeraars die een combinatie van een kapitaalverzekering en een naturaverzekering aanbieden. Wat de beste keuze is, is heel persoonlijk. Wij kunnen je er wel extra informatie en advies bij geven. Neem daarvoor contact met ons op.

Direct naar:

Direct naar

Het laatste nieuws

Wist je dat robotmaaiers al bijna dertig jaar bestaan? In de loop van de jaren werden robotmaaiers steeds slimmer. Zo...