Zakelijk advies
zonder omkijken

Zakelijk advies
zonder omkijken

Bestelautoverzekering

Het verschil tussen een bestelauto en een auto zit in hetgeen ermee vervoerd wordt. Een ‘gewone’ auto vervoert normaliter personen, een bestelauto vervoert goederen. Daarom heeft de bestelauto vaak een (grote) laadruimte. Het mag inclusief lading en inzittenden maximaal 3.500 kilogram wegen. Is het totaalgewicht hoger, dan valt het onder de categorie ‘vrachtauto’. Voor een bestelauto is er dan ook de bestelautoverzekering. Hierbij heb je ook de drie mogelijkheden: WA, WA + beperkt casco of WA + volledig casco (allrisk).

Vallen spullen in de bestelauto onder de bestelautoverzekering?

In een bestelauto liggen vaak kostbaar gereedschap, materiaal en/of goederen. Deze vallen niet onder de dekking van de bestelautoverzekering. Om het verlies van de goederen in de bestelauto af te dekken kun je een ‘eigen vervoer’ verzekering afsluiten.

Op het eerste oog lijken een autoverzekering en een bedrijfsautoverzekering veel op elkaar. Toch zit er veel verschil in premies, voorwaarden en schadeafwikkeling. Uit het grote aanbod zoeken wij de bestelautoverzekering met de beste prijs/kwaliteitverhouding en die het beste past bij jou en jouw bedrijf.

Direct naar

Direct naar:

Het laatste nieuws

Wist je dat robotmaaiers al bijna dertig jaar bestaan? In de loop van de jaren werden robotmaaiers steeds slimmer. Zo...