Zakelijk advies
zonder omkijken

Zakelijk advies
zonder omkijken

Werkgeversaansprakelijkheid verkeersdeelnemers

Zijn je werknemers voor jou onderweg? Bijvoorbeeld om een klant te bezoeken of om een pakketje weg te brengen? Jij kunt als werkgever bij een ongeval onder werktijd door een werknemer aansprakelijk worden gesteld voor onder andere ziekenhuiskosten, aanvulling op de arbeidsongeschiktheidsuitkering, letselschade en schade aan de auto als de werknemer geen cascodekking heeft. Dit kan grote financiële gevolgen hebben voor je bedrijf.

WEGAS

Met de WEGAS-verzekering (Werkgeversaansprakelijkheid Verkeersdeelnemers) dek je de risico’s af van een werknemer als die tijdens werktijd betrokken raakt bij verkeersongevallen. Er zijn situaties waarin ook andere risico’s onder de WEGAS vallen. Bijvoorbeeld als de werknemer niet als automobilist, maar als fietser, voetganger of anderszins aan het verkeer deelneemt of als het gaat om woon-werkverkeer. Dit geldt ook voor uitzendkrachten, stagiaires en zzp’ers.

Aansprakelijkheid verschilt

Wat wel en niet onder de dekking valt, kan van geval tot geval verschillen. Dat komt omdat het juridisch vaak niet duidelijk is tot hoe ver de plicht van goed werkgeverschap reikt. Met ons advies weet je precies waarvoor je aansprakelijk bent en hoe je dit het beste kunt verzekeren.

Direct naar

Direct naar:

Het laatste nieuws

Wist je dat robotmaaiers al bijna dertig jaar bestaan? In de loop van de jaren werden robotmaaiers steeds slimmer. Zo...